Galleri GlobArt
  Jens Christian Vestergaard


En verden af døre ved

Vejs ende


Kisten

Kisteudsmykningen blev udført i forbindelse med bedemand i Skive, Søren Boudigaards bog "Kunsten & Diamanten - løsner op for tabuet om døden". Bogen indeholder skriftlige bidrag fra en række personer, om det at skulle herfra en skønne dag, om døden og afslutningen og om tabuet "døden", men også om livet og tiden før døden.

Vi var tolv kunstnere, der fik tilbudt en kiste hver, som vi frit kunne udsmykke. Kisterne er efterfølgende i billedform blevet anvendt som motiver i en kalender, samt i "Kunsten & Diamanten". Desuden har de været udstillet forskellige steder.  

 
Udsmykning af kiste til eget brug - GlobArt Galleri & Atelier, Stoholm, 22.september 2020
 GlobArt Galleri & Atelier, Stoholm, 22.september 2020

 
Efterår 2020. To opgaver har fyldt min tid på det seneste. En udsmykning Byrummet i Stoholm. Med nordisk mytologi og verdenstræet Ask Yggdrasil som tema. Et symbol på "Vejs ende". Den anden opgave består i udsmykningen af en kiste til eget brug. Også et symbol på at være nået til "Vejs ende".

Dagligt går jeg, min tur langs sporet, ud til vendepunktet ude ved "Vejs ende".
 
 
Kisten er ankommet til mit atelier. Stoholm d. 31. august 2020. I baggrunden ses begyndelsen til Yggdrasil
Kisten er ankommet til mit atelier. Stoholm d. 31. august 2020. I baggrunden ses begyndelsen til Yggdrasil. En udsmykningsopgave til Byrummet i Stoholm. Yggdrasil - Verdenstræet, Livets træ og "Universet" er ligesom kisten, billeder på "Vejs Ende".


En usynlig drejebog....


I min forestillingsverden er livet et stort kredsløb. Vi fødes ud af naturen som en del af det store univers ind i det, vi kalder virkeligheden. Vi lever og sætter spor i denne virkelighed en tid lang, for da at dø og igen indgå i den store helhed.

For mig er det at fødes ind i menneskelivet, som at træde ind på en teaterscene, udstyret med en personlig, men skjult drejebog. En indstuderet rolle, der fra det ubevidste sinds dyb fører mig gennem oplevelsen af mit livs muligheder.

Når disse muligheder er gennemlevet og udlevet, dør jeg. Da går jeg ud gennem den dør, jeg kom ind igennem. Ud i den store virkelige virkelighed med erindringen om alt det, jeg oplevede af lys og mørke. Hinandens forudsætninger, set i en større sammenhæng. 

Uden kontraster, intet liv. Derfor valgte jeg at udsmykke min kiste med:


"En verden af døre ved Vejs Ende"!
 
"Mellem den varme gule farve af mættet lys, den fornemmeste af dem alle - og den blå som den sidste, der opsluges af mørket, vokser livet frem.
Forårets og sommerens grønne i det tiltagende lys. Fortættet og afløst af efterårets røde, orange og gyldne toner, der lyser op som åbne porte til evigheden. Den uendelige fortælling om mætningen med gult og blåt, mellem lys og mørke.
En skatkiste, der som lyset i mørket fragter erfaringer fra Ginnungagaps tåger af levet liv til forklarelsens rige."
 
 
Kisterne præsenteret i forbindelse med "Kunst for alle" i Skive, april 2022.
Kisterne præsenteret i forbindelse med "Kunst for alle" i Skive, april 2022.
 

 
  "Kunsten & Diamanten - Løsner op for tabuet om døden" * Søren Boudigaard, 2021
 "Kunsten & Diamanten - Løsner op for tabuet om døden" * Søren Boudigaard, 2021
 
 
Bogen  "Kunsten & Diamanten - Løsner op for tabuet om døden" * Søren Boudigaard, 2021
 
 
 

Detalje

Detalje fra "Snefrost" * 120cm x 120cm * Olie på lærred * 21. december 2022
Detalje fra "Snefrost" * 120cm x 120cm * Olie på lærred * 21. december 2022
 


Viborg Kommune - om Stoholm    FjendsNET - dit lokale bynet...   Flagermuseland.dk     Daugbjerg Kalkgruber    Mønsted Kalkgruber    Daugbjerg Minilandsby og Gl. Vandmølle    Stoholm Borgerforening   Fjends Kunstforening    Stoholm Fritids- og Kulturcenter    Æ Fjandboarkiv  Essentiel Terapi

 

 

PB testside